© Benjamin Sommabere

Vera Tussing

°1982, Duitsland, woont en werkt in Brussel en Londen.

Vera Tussing studeerde af aan de London Contemporary Dance School en werkte de afgelopen 10 jaar als danser, maker en regisseur in België, het Verenigd Koninkrijk, Canada en doorheen Europa. In 2011 ging Trilogy in premiere, een samenwerking met Albert Quesada, waarna ze zich zette aan haar eigen producties You Ain't Heard Nothing Yet (2012), T-Dance (2014) en de beweging-geluidsintstallatie Sound Bed. De voorstelling The Palm of Your Hand creëerde Tussing in 2015 en Mazing zag het licht in 2016. In 2017 presenteerde ze een herwerking voor blinden of slechtzienden van The Palm of Your Hand in CND Paris. Deze voorstelling is deel van The Humane Body Project met ImPulsTanz (Wenen), Kaaitheater (Brussel) en The Place (London) als partners.

Both, Two een duet met Esse Vanderbruggen ging in première in Kaaistudio's in 2018. In 2019 zetten ze de studie naar verschillende vormen van het duet verder in het online project @duetthecity, in samenwerking met fotograaf Stine Sampers en in een sculpturale installatie tijdens Performatik 19 (Brussel). Tactile Quartet(s), een performance waarin ze haar onderzoek in tactiliteit uitbreidt naar muziek, ging in Oktober 2019 in premiere bij Kaaitheater.

De centrale thema's in het werk van Vera is het onderzoeken van de manier waarop de verschillende zintuigen onze perceptie structureren en het creëeren van een unieke en persoonlijke ontmoeting tussen publiek en performer. Voormalig Research Associate bij South East Dance (Brighton), Workplace artist bij The Place, KAAP-maker (Oostende/Brugge) en IN-FINITY kunstenaar (Brussel), is ze momenteel artist-in-residence bij Kaaitheater.

www.veratussing.com

Side Effects

×

Side Effects

research

Bernard Van Eeghem & Dolores Bouckaert receive research grant from the Flemish Government

Bernard delves deeper into Fernando Pessoa's Ode Marítima by researching how this epic poem can be translated into (moving) images. During her research, Dolores invites fellow artists to encounter her and props from previous pieces, guided by Martha Nussbaum's acclaimed work The Fragility of Goodness: Luck and Ethics in Greek Tragedy and Philosophy.


Ondersteun je deze actie ook?

Handvest voor de podium­kunstenaar

Een solidariteitsverklaring van kunstenaars die afspreken niet langer on(der)betaald werk te aanvaarden bij publieke activiteiten die plaatsvinden in of voor organisaties met (een) medewerker(s) in vaste loondienst.
>>> handvest.org