• Foto
  • /
  • Video

Myriam Van Imschoot : What Nature Says

Wat zegt de natuur ons? Myriam Van Imschoot bezocht een zoo, ging luisteren met een stemvork op de snelweg, ontdekte tijdens boswandelingen vogels die als kettingzagen klonken en ringtones imiteerden, zag krokodillen in Australië maar hoorde ze niet,...

Meer lezen

Op basis van field recordings spelen vijf performers – afkomstig uit de noise underground, de popmuziek en andere scenes – de klanken na met enkel hun stem als medium. Ze brengen een soort a capella van de soundscapes van de wereld en het gemurmel daarin.


What Nature Says
is een radiofone performance, een luister- en kijkspel, tegelijk herkenbaar en abstract, waar de noties rond het menselijke, natuur en machine op de helling komen te staan. Wie goed luistert, ontdekt dat er hier en daar ook wat hapert.

Luister op haar website >

Side Effects

×

Side Effects

research

Bernard Van Eeghem & Dolores Bouckaert receive research grant from the Flemish Government

Bernard delves deeper into Fernando Pessoa's Ode Marítima by researching how this epic poem can be translated into (moving) images. During her research, Dolores invites fellow artists to encounter her and props from previous pieces, guided by Martha Nussbaum's acclaimed work The Fragility of Goodness: Luck and Ethics in Greek Tragedy and Philosophy.


Ondersteun je deze actie ook?

Handvest voor de podium­kunstenaar

Een solidariteitsverklaring van kunstenaars die afspreken niet langer on(der)betaald werk te aanvaarden bij publieke activiteiten die plaatsvinden in of voor organisaties met (een) medewerker(s) in vaste loondienst.
>>> handvest.org