• Foto
  • /
  • Video

Anna Rispoli : Vorrei tanto tornare a casa (e che questo volesse anche dire tornare dove sei tu)

Vorrei tanto tornare a casa (e che questo volesse anche dire tornare dove sei tu)
Ik zou zo graag willen thuis zijn
(en dat dit tegelijk betekent dat ik weer bij jou ben)

Meer lezen

Naast het Theater Les Brigittines en tegenover de spoorlijn die de stad in twee snijdt, staat een sociaal appartementsblok. Het telt 11 verdiepingen, 4 liften, 156 appartementen en ... een 500-tal bewoners. Samen met hen tovert de Italiaanse kunstenares Anna Rispoli het gebouw om tot een oogverblindende levende architectuur. De installatie werd éénmalig gecreëerd, op de openingsavond van het Kunstenfestivaldesarts 09.
Vorrei tanto tornare a casa nodigt het publiek uit enkele minuten lang de monumentale sociale woningblok Les Visitandines te aanschouwen.
In de performance resoneert deze architectuur samen met Concret PH, een werk die de Griekse componist Iannis Xenakis componeerde voor het Philipspaviljoen op de Wereldtentoonstelling in Brussel in 1985.
De bewoners communiceren met de buitenwereld via het licht in hun appartementen en herzien zo enkele ogeblikken lang hun gewoontes, dit alles binnen de grotere structuur van het gebouw. De notie van huis / thuis wordt in vraag gesteld; de resultaten zijn onvoorspelbaar.

Side Effects

×

Side Effects

Ondersteun je deze actie ook?

Handvest voor de podium­kunstenaar

Een solidariteitsverklaring van kunstenaars die afspreken niet langer on(der)betaald werk te aanvaarden bij publieke activiteiten die plaatsvinden in of voor organisaties met (een) medewerker(s) in vaste loondienst.
>>> handvest.org

TOURNEE

In Koor! Myriam Van imschoot

muziektheater

Voor dit muziektheaterproject werken performance-kunstenares Myriam Van Imschoot en Willem de Wolf, acteur en auteur bij Cie. De Koe, samen met niet-geoefende zangers – theaterstudenten van KASK Gent en dertien amateur acteurs. Uitgangspunt voor IN KOOR! zijn de repetities van een koor, eindeloos oefenend om tot eenstemmigheid en welluidendheid te komen.
Voor meer info + speellijst zie: campo.

CONCERT

Christina Vantzou / Dj Maurice Ravel , Moana

Zondag 14 mei, om 12u in Netwerk-Aalst

De Amerikaanse componiste Christina Vantzou woont al jaren in Brussel, waar ze actief is als videomaakster en grafisch ontwerpster. Op muzikaal vlak is ze vooral bekend van het audiovisuele duo The Dead Texan. Sindsdien maakte ze voor Kranky drie solo albums vol orkestrale ambient muziek. Instrumentale elektro-akoestische muziek, bevrucht door klassieke en minimalistiscshe tradities, zie het werk van Jóhan Jóhansson, Ólafur Arnalds of Dustin O'Halloran. Haar albums worden ondersteund door dromerige kortfilms. Meer info en tickets.