• Foto

Gaëtan Rusquet & Philip Janssens & Yann Leguay: the eye in the light in the eye

In navolging van het werk van Brancusi maakt Gaëtan Rusquet het verlangen naar het absolute zichtbaar door het reële te belichten of te verbergen. the eYe in the light in the eYe is een performance in opdracht van Europalia Romania gepresenteerd tijdens de Brancusi tentoonstelling in Bozar.

Meer lezen

Gaëtan Rusquet kijkt vooral naar Brancusi's zelfportretten en foto's van zijn sculpturen. Daarin ziet hij een verlangen om een absoluut voor te stellen, om tot de essentie van een vorm of een idee te komen. En meer concreet, een wil om te spelen met licht en schaduw, een verlangen om kwaliteiten te verbergen of te benadrukken voor één gezichtspunt, dat van de camera. Door de huidige benadering van de fotografie te observeren, vooral het zelfportret, wil hij met het verlangen naar controle in de compositie van een beeld spelen. Samen met de kunstenaars Philip Janssens en Yann Leguay wil hij experimenteren met een beeld vanuit een bepaald perspectief en de onmogelijkheid om de veelheid aan beelden die zich in een uitvoeringssituatie voordoet te beheersen.

Side Effects

×

Side Effects

Ondersteun je deze actie ook?

Handvest voor de podium­kunstenaar

Een solidariteitsverklaring van kunstenaars die afspreken niet langer on(der)betaald werk te aanvaarden bij publieke activiteiten die plaatsvinden in of voor organisaties met (een) medewerker(s) in vaste loondienst.
>>> handvest.org