• Foto

Gaëtan Rusquet & Philip Janssens & Yann Leguay: the eye in the light in the eye

In navolging van het werk van Brancusi maakt Gaëtan Rusquet het verlangen naar het absolute zichtbaar door het reële te belichten of te verbergen. the eYe in the light in the eYe is een performance in opdracht van Europalia Romania gepresenteerd tijdens de Brancusi tentoonstelling in Bozar.

Meer lezen

Gaëtan Rusquet kijkt vooral naar Brancusi's zelfportretten en foto's van zijn sculpturen. Daarin ziet hij een verlangen om een absoluut voor te stellen, om tot de essentie van een vorm of een idee te komen. En meer concreet, een wil om te spelen met licht en schaduw, een verlangen om kwaliteiten te verbergen of te benadrukken voor één gezichtspunt, dat van de camera. Door de huidige benadering van de fotografie te observeren, vooral het zelfportret, wil hij met het verlangen naar controle in de compositie van een beeld spelen. Samen met de kunstenaars Philip Janssens en Yann Leguay wil hij experimenteren met een beeld vanuit een bepaald perspectief en de onmogelijkheid om de veelheid aan beelden die zich in een uitvoeringssituatie voordoet te beheersen.

Side Effects

×

Side Effects

research

Bernard Van Eeghem & Dolores Bouckaert receive research grant from the Flemish Government

Bernard delves deeper into Fernando Pessoa's Ode Marítima by researching how this epic poem can be translated into (moving) images. During her research, Dolores invites fellow artists to encounter her and props from previous pieces, guided by Martha Nussbaum's acclaimed work The Fragility of Goodness: Luck and Ethics in Greek Tragedy and Philosophy.


Ondersteun je deze actie ook?

Handvest voor de podium­kunstenaar

Een solidariteitsverklaring van kunstenaars die afspreken niet langer on(der)betaald werk te aanvaarden bij publieke activiteiten die plaatsvinden in of voor organisaties met (een) medewerker(s) in vaste loondienst.
>>> handvest.org