• Foto

Anna Rispoli : Tempus Fugit (de tijd vervloeit)

Een artistieke stadsvoorstelling per boot.

Tempus Fugit, speciaal gemaakt voor De Grote Verleieding en de stad Kortrijk, vindt inspiratie in de grote Leiewerken en het daar aan gekoppelde stadsontwikkelingsproject. Hoe veranderde dit ambitieuze plan het beeld van de stad? Waar plaatsen de bewoners zich in dit nieuwe beeld? En hoe sterk beïnvloedt een nieuwe omgeving ook de collectieve identiteit?
Welke ervaringen werden tijdens de Leiewerken de bodem ingezogen en verschuilen zich nu onder de modder?

Meer lezen

Tempus Fugit bundelt interviews van getuigen en bewoners en geeft die terug in een bijzonder soort van 'docu-fictie'. Persoonlijke herinneringen, legendes, fait divers en technische gegevens vormen samen een originele 'cantate', een hommage aan de vloeibare rivier en een meditatie over de Westerse benadering van vooruitgang.
Tempus Fugit toont niet enkel het ideaalbeeld dat stadsmarketting nastreeft, maar heeft het ook over ambitie, tijd en hoe design ons leven moet vormgeven.
Trek stevige stapschoenen aan, zorg voor eventuele regenkledij en neem de boot voor een artistieke stadsvoorstelling vol muziek, sprekende oevers, ingrepen in het landschap en een resem aan fietsers, joggers, zangers, vogelaars, boogschutters en hondenliefhebbers langs de Leie…

Side Effects

×

Side Effects

Ondersteun je deze actie ook?

Handvest voor de podium­kunstenaar

Een solidariteitsverklaring van kunstenaars die afspreken niet langer on(der)betaald werk te aanvaarden bij publieke activiteiten die plaatsvinden in of voor organisaties met (een) medewerker(s) in vaste loondienst.
>>> handvest.org

TOURNEE

In Koor! Myriam Van imschoot

muziektheater

Voor dit muziektheaterproject werken performance-kunstenares Myriam Van Imschoot en Willem de Wolf, acteur en auteur bij Cie. De Koe, samen met niet-geoefende zangers – theaterstudenten van KASK Gent en dertien amateur acteurs. Uitgangspunt voor IN KOOR! zijn de repetities van een koor, eindeloos oefenend om tot eenstemmigheid en welluidendheid te komen.
Voor meer info + speellijst zie: campo.

CONCERT

Christina Vantzou / Dj Maurice Ravel , Moana

Zondag 14 mei, om 12u in Netwerk-Aalst

De Amerikaanse componiste Christina Vantzou woont al jaren in Brussel, waar ze actief is als videomaakster en grafisch ontwerpster. Op muzikaal vlak is ze vooral bekend van het audiovisuele duo The Dead Texan. Sindsdien maakte ze voor Kranky drie solo albums vol orkestrale ambient muziek. Instrumentale elektro-akoestische muziek, bevrucht door klassieke en minimalistiscshe tradities, zie het werk van Jóhan Jóhansson, Ólafur Arnalds of Dustin O'Halloran. Haar albums worden ondersteund door dromerige kortfilms. Meer info en tickets.