• Foto

Vera Tussing & Quatuor MP4: Tactile Quartet(s)

In Tactile Quartet(s) bouwt Vera Tussing voort op haar vorige choreografische expedities waarin ze de zintuigen van het publiek activeert. Deze keer nodigt Tussing het strijkkwartet Quatuor MP4 samen met vier dansers uit op scène voor een speels ontmoeting tussen beweging en geluid. Wat gebeurt er wanneer we de bewegingen van een strijkkwartet serieus nemen als een choreografie en meedansen?

Meer lezen

Vier muzikanten spelen passages uit diverse kwartetten, gaande van Franz Schubert, Anton Dvorak, Florence Price tot hedendaagse werken van Georg Friedrich Haas en Caroline Shaw. Op het moment dat de muzikanten zich aan één-op-één aanrakingen met het publiek overgeven, creëren ze een fysiek tegenspel. Alles vloeit voort uit aanraking - een strijkstok op een snaar, een arm op een schouder, een akoestische ervaring op je huid. De dansers bemiddelen de ontmoeting tussen muzikaliteit en tastzin door een choreografie die heen en weer slingert tussen het voelen, het zien en het gehoor. Op het punt waar de banen van dans en muziek elkaar kruisen, wordt het publiek uitgenodigd om binnen te treden in het caleidoscopische thema en gevraagd om een hand - of arm te geven.

Side Effects

×

Side Effects

research

Bernard Van Eeghem & Dolores Bouckaert receive research grant from the Flemish Government

Bernard delves deeper into Fernando Pessoa's Ode Marítima by researching how this epic poem can be translated into (moving) images. During her research, Dolores invites fellow artists to encounter her and props from previous pieces, guided by Martha Nussbaum's acclaimed work The Fragility of Goodness: Luck and Ethics in Greek Tragedy and Philosophy.


Ondersteun je deze actie ook?

Handvest voor de podium­kunstenaar

Een solidariteitsverklaring van kunstenaars die afspreken niet langer on(der)betaald werk te aanvaarden bij publieke activiteiten die plaatsvinden in of voor organisaties met (een) medewerker(s) in vaste loondienst.
>>> handvest.org