• Foto

Vera Tussing & Quatuor MP4: Tactile Quartet Research

Tactile Quartet(s) is een interactief stuk, dat verderbouwt op Vera Tussings eerdere onderzoek naar dans, tastbaarheid en het zintuigelijke engagement van het publiek. Vier muzikanten spelen het Amerikaanse Kwartet van Dvořák, een stuk uit de late jaren 1800, dat tot de romantische periode van de muziekgeschiedenis behoort.

Meer lezen

In Tactile Quartet(s) bespeelt het strijkkwartet afwisselend zijn instrumenten en heeft het tactiele ontmoetingen van man tot man met leden van het publiek, die een 'fysieke playback' creëren. Wat we horen, is muziek. Wat we zien, is choreografie. Maar wat als we het strijkkwartet nu eens ernstig nemen als een dans ... en meedansen?

Vier dansers brengen het muzikale en het tactiele samen in een choreografie die schommelt tussen wat we voelen, zien, horen en als esthetisch waarnemen. De bevelen, bewegingen en communicatiekanalen die tot muzikaliteit aansporen, worden gerefracteerd door de synesthetische lens van Vera Tussings choreografische benadering. De muzikanten en dansers wisselen akoestisch en kinesthetisch materiaal uit en nodigen het publiek uit om deel te nemen aan hun kaleidoscopische partituur. Wanneer de elliptische banen van publiek, danser en muzikant elkaar kruisen, versmelten en splitsen de zintuigen. In het midden van deze haarfijne constellatie, wordt u uitgenodigd om ons een hand – of een arm – te geven.

Side Effects

×

Side Effects

Ondersteun je deze actie ook?

Handvest voor de podium­kunstenaar

Een solidariteitsverklaring van kunstenaars die afspreken niet langer on(der)betaald werk te aanvaarden bij publieke activiteiten die plaatsvinden in of voor organisaties met (een) medewerker(s) in vaste loondienst.
>>> handvest.org