• Foto
  • /
  • Video

Simon Mayer / Kopf hoch : SunBengSitting

SunBengSitting is een voorstelling die jodelen, volksdans en hedendaagse dans combineert; een trip naar het verleden en een speelse, grappige zoektocht naar identiteit.

Meer lezen

De Oostenrijkse boerenzoon en performance kunstenaar Simon Mayer nodigt het publiek uit om zijn leven te leren kennen, haar tegenstellingen en de verontwaardiging dat alles in categorieën en overeenkomsten moet ondergebracht worden. Hij is zelf opgegroeid op een boerderij waar hij geconfronteerd werd met tradities, natuur, jonge rebelsheid en een idyllische heavy metal band. In 1997 verhuisde Simon Mayer naar Wenen, waar hij studeerde aan de Balletschule der Wiener Staatsoper, was gedurende een seizoen aspirant-danser in het corps de ballet en tegen al zijn verwachtingen in kwam hij er terecht in een omgeving waar het woord boer als belediging werd gebruikt. Zijn verhuis was tegelijk een verlossing als een beperking. SunBengSitting - Sunbeng is een woord uit het Opper-Oostenrijkse dialect dat verwijst naar de bank in de zon aan de voorkant van een boerderij - behandelt thema's die ontstaan uit het contrast van stad en platteland, thuisland en buitenland, hokjesdenken en artistieke vrijheid.

Side Effects

×

Side Effects

Ondersteun je deze actie ook?

Handvest voor de podium­kunstenaar

Een solidariteitsverklaring van kunstenaars die afspreken niet langer on(der)betaald werk te aanvaarden bij publieke activiteiten die plaatsvinden in of voor organisaties met (een) medewerker(s) in vaste loondienst.
>>> handvest.org