• Foto

Merlin Spie : Sponsored by nature

Merlin Spie zal deelnemen in de zomer groepstentoonstelling Sponsored by Nature in de Verbeke Foundation. Ze is er momenteel artist in residence, tot aan de opening, in mei. Sinds 2000 is Merlin Spie vooral bekend als een LIVE ART performance kunstenaar, toch was de relatie met beeldende kunst altijd erg aanwezig.
Merlin Spie's werk slaagt erin om verschillende en diepe lagen op te roepen door middel van een proces van fysieke en mentale transformatie. Deze kritische benadering en haar organische creatieproces hebben geresulteerd in tekeningen, installaties, mixed media en uiteindelijk in performances. Voor 2000 ontwikkelde haar werk zich tot grote constructies en werkte ze met materialen zoals boter en perenstroop. Voor deze tentoonstelling zal ze verder werken aan dit typische ouder werk.

Side Effects

×

Side Effects

Ondersteun je deze actie ook?

Handvest voor de podium­kunstenaar

Een solidariteitsverklaring van kunstenaars die afspreken niet langer on(der)betaald werk te aanvaarden bij publieke activiteiten die plaatsvinden in of voor organisaties met (een) medewerker(s) in vaste loondienst.
>>> handvest.org