• Foto
  • /
  • Video

Hans Bryssinck : Safety Instructions

In Safety Instructions houdt Hans Bryssinck toespraken waarin hij iets waarachtigs probeert te zeggen. Uit angst om de waarheid uit te spreken en uit angst voor eenzaamheid, nodigt hij telkens een gast uit met een object of een machine die betrekking heeft op hen. Dit kan variëren van bikers (moto), fietsers (fiets) en groenwerkers (kettingzaag) tot huisvrouwen/-mannen (stofzuiger). De dynamiek die ontstaat tussen de speech en de gast met zijn machine beschrijft de moeilijkheid om het over de waarheid te hebben.

Het zijn korte en spontane performances die aangepast worden aan de context. De ruimte, de gasten en de inhoud van de toespraak kan variëren.

Side Effects

×

Side Effects

research

Bernard Van Eeghem & Dolores Bouckaert receive research grant from the Flemish Government

Bernard delves deeper into Fernando Pessoa's Ode Marítima by researching how this epic poem can be translated into (moving) images. During her research, Dolores invites fellow artists to encounter her and props from previous pieces, guided by Martha Nussbaum's acclaimed work The Fragility of Goodness: Luck and Ethics in Greek Tragedy and Philosophy.


Ondersteun je deze actie ook?

Handvest voor de podium­kunstenaar

Een solidariteitsverklaring van kunstenaars die afspreken niet langer on(der)betaald werk te aanvaarden bij publieke activiteiten die plaatsvinden in of voor organisaties met (een) medewerker(s) in vaste loondienst.
>>> handvest.org