• Foto
  • /
  • Video

Anna Rispoli & Edurne Rubio: Retroterra

De relatie tussen een stad en zijn bewoners is de hartslag in het werk van de Italiaanse Anna Rispoli en de Spaanse Edurne Rubio. In Brussel laten ze ons de stad van op afstand observeren. Van op de pas gebouwde toren van de Elishoutcampus, opleidingsterrein voor koks, kijken de toeschouwers uit over de stad. 


Meer lezen

Een architecturaal hoogstandje, een ‘landmark’ zeg maar, wordt een excuus om het omliggende panorama op te nemen. Tussen centrum en periferie kijken ze neer op een bedrijvig knooppunt: het kanaal, commerciële zones, industrieterreinen, het ziekenhuis...
Daar blijkt hoe virtueel de grens tussen stad en platteland is. De ring en het kanaal bakenen letterlijk het landschap af. De bezoekers kijken vanuit het standpunt van de toren neer op de activiteiten die zich binnen en buiten zijn muren ontwikkelen.
Historische feiten, utopieën en stadsmythes vertellen over de dynamiek van de hedendaagse polis. De toren wordt een uitkijkpost met zicht op een te herwinnen
poëtische en sociale ruimte.

Bekijk een kort interview met Anna Rispoli en Edurne Rubio in 50 degrés Nord, RTBF, 4 mei 2012 (33:30 t/m 37:30):
http://www.rtbf.be/video/v_50-degres-nord?id=1726749

Bekijk de trailer.

Side Effects

×

Side Effects

Ondersteun je deze actie ook?

Handvest voor de podium­kunstenaar

Een solidariteitsverklaring van kunstenaars die afspreken niet langer on(der)betaald werk te aanvaarden bij publieke activiteiten die plaatsvinden in of voor organisaties met (een) medewerker(s) in vaste loondienst.
>>> handvest.org