• Foto

Myriam Van Imschoot & HYOID, WALPURGIS: newpolyphonies rewired

In newpolyphonies rewired laat de toeschouwer zich, omgeven door 20 kleine luidsprekers, meevoeren op een reis in voortdurende verandering, waar klanklandschappen verschijnen, om vervolgens opnieuw onder de huid te kruipen. Het geluid werkt aanstekelijk, beroert de lucht en laat golvende patronen trillen, tot op het punt van een lichte duizeling.

Meer lezen

Zoals steeds in het werk van Myriam Van Imschoot worden alle geluiden gemaakt door niets meer dan het menselijke lichaam en de stem zonder enig technisch effect, hoe verrassend dit ook mag lijken. In newpolyphonies rewired stemmen de zangers hun polyfonie af op vliegtuigverkeer en insectengezoem, voorbij het herkenningspunt van het individuele of collectieve, het menselijke of machinale.

De geluidsinstallatie van Myriam Van Imschoot en HYOID voices, ontwikkeld in samenwerking met WALPURGIS, is gebaseerd op de opnames van het concert newpolyphonies, waar 4 zangers van HYOID samen met 17 lokale performers op scène stonden in het Muziekcentrum De Bijloke. Het opnieuw 'bedraden' van deze performance tilt het tot een nieuw niveau van immersie.

Side Effects

×

Side Effects

Ondersteun je deze actie ook?

Handvest voor de podium­kunstenaar

Een solidariteitsverklaring van kunstenaars die afspreken niet langer on(der)betaald werk te aanvaarden bij publieke activiteiten die plaatsvinden in of voor organisaties met (een) medewerker(s) in vaste loondienst.
>>> handvest.org