• Foto

Myriam Van Imschoot & HYOID: newpolyphonies

Voor newpolyphonies liet Myriam Van Imschoot zich inspireren door zowel insecten als klimaatmarsen en de recente manifestaties tegen de besparingen in de kunsten en het middenveld. Niet het luide scanderen van de menigte vormt de leidraad, maar de ervaring dat ieder individu - als een partikel in een motor - een vortex van klanken in beweging kan zetten.

Meer lezen

Polyfonie is de kunst van individuele stemmen die zich verweven tot een grote harmonische samenhang. In newpolyphonies is meerstemmigheid zowel de trigger als de vraag. Hoe kunnen we deze muzikale erfenis vandaag begrijpen? Wat is het potentieel van samenklank? Een groep lokale participanten staat samen met het vocaal ensemble HYOID op het podium. newpolyphonies is een vreemde hoogmis over het kleine verschil met grote impact.

Side Effects

×

Side Effects

Ondersteun je deze actie ook?

Handvest voor de podium­kunstenaar

Een solidariteitsverklaring van kunstenaars die afspreken niet langer on(der)betaald werk te aanvaarden bij publieke activiteiten die plaatsvinden in of voor organisaties met (een) medewerker(s) in vaste loondienst.
>>> handvest.org