• Foto
  • /
  • Video

Alix Eynaudi : Monique

Hoe perverteer je een “perverse” act? Dezelfde strategieën zijn toegepast op elk aspect van Monique: alle medewerkers zochten mee naar onrespectvolle methodes om te werken met de elementen waar ze van houden. Monique is geïnspireerd op de praktijk van bondage, omgezet tot choreografische instructies.

Meer lezen

Verschillende lichaamstechnieken zijn op eenzelfde manier ondermijnd en omvergeworpen, vrolijk gemixt met de eindeloze stroom van de gekende beelden van een bewegend lichaam: gymnastiek, hedendaagse dans, moderne dans, sex spelletjes, een set van bewegingstherapieën…Elke beweging, elk voorwerp aanwezig op scène, of daad toegepast op het lichaam, is zorgvuldig uitgevoerd.

Monique is een dansduet: het begint als een set van stille rituelen en evolueert naar een hommage aan de theaterdans van de laatste eeuw. De creaties van An Bruegelmans zijn een referentie naar deze symbolistische kostuums. An ontwierp een collectie, gepresenteerd in het bijbehorende fotoboekje, met stoffen die gekozen zijn voor andere kwaliteiten dan enkel hun look: gewicht, textuur en aanraking. De voorstelling is gebaseerd op de kostuums, en vice versa.

De esthetiek van Monique bevind zich aan de andere kant van het cliché, in plaats van het uit de weg te gaan. Licht, décor en muziek walsen schaamteloos over de ideeën van goede smaak, op zoek naar theatrale vrijheid.

Side Effects

×

Side Effects

Ondersteun je deze actie ook?

Handvest voor de podium­kunstenaar

Een solidariteitsverklaring van kunstenaars die afspreken niet langer on(der)betaald werk te aanvaarden bij publieke activiteiten die plaatsvinden in of voor organisaties met (een) medewerker(s) in vaste loondienst.
>>> handvest.org

TOURNEE

In Koor! Myriam Van imschoot

muziektheater

Voor dit muziektheaterproject werken performance-kunstenares Myriam Van Imschoot en Willem de Wolf, acteur en auteur bij Cie. De Koe, samen met niet-geoefende zangers – theaterstudenten van KASK Gent en dertien amateur acteurs. Uitgangspunt voor IN KOOR! zijn de repetities van een koor, eindeloos oefenend om tot eenstemmigheid en welluidendheid te komen.
Voor meer info + speellijst zie: campo.

CONCERT

Christina Vantzou / Dj Maurice Ravel , Moana

Zondag 14 mei, om 12u in Netwerk-Aalst

De Amerikaanse componiste Christina Vantzou woont al jaren in Brussel, waar ze actief is als videomaakster en grafisch ontwerpster. Op muzikaal vlak is ze vooral bekend van het audiovisuele duo The Dead Texan. Sindsdien maakte ze voor Kranky drie solo albums vol orkestrale ambient muziek. Instrumentale elektro-akoestische muziek, bevrucht door klassieke en minimalistiscshe tradities, zie het werk van Jóhan Jóhansson, Ólafur Arnalds of Dustin O'Halloran. Haar albums worden ondersteund door dromerige kortfilms. Meer info en tickets.