• Foto
  • /
  • Video

Gaëtan Rusquet : Meanwhile,

Meanwhile, is een voorstelling over lichamen, architectuur en rampen. De performers bewegen op een set die zowel een maquette als een installatie zou kunnen zijn. Ze moeten voortdurend omgaan met de dreigende vernieling van wat ze aan het opbouwen zijn. Door te spelen met de schaal, verandert de rol van het lichaam van pure kracht naar hulpeloosheid.

Meer lezen

De ruwe materialiteit van de set, het fysieke geluid en de onontkoombare bewegingstaal maken van Meanwhile, een apocalyptische performance die het verloop van de tijd en de verhouding tussen de mens en zijn omgeving tastbaar maakt. Een trip doorheen de geschiedenis van een stad.

Side Effects

×

Side Effects

research

Bernard Van Eeghem & Dolores Bouckaert receive research grant from the Flemish Government

Bernard delves deeper into Fernando Pessoa's Ode Marítima by researching how this epic poem can be translated into (moving) images. During her research, Dolores invites fellow artists to encounter her and props from previous pieces, guided by Martha Nussbaum's acclaimed work The Fragility of Goodness: Luck and Ethics in Greek Tragedy and Philosophy.


Ondersteun je deze actie ook?

Handvest voor de podium­kunstenaar

Een solidariteitsverklaring van kunstenaars die afspreken niet langer on(der)betaald werk te aanvaarden bij publieke activiteiten die plaatsvinden in of voor organisaties met (een) medewerker(s) in vaste loondienst.
>>> handvest.org