• Foto

Kate Mcintosh : Loose Promise

Some stories are treason, some are dreamy, some are brutal, some are too funny to believe, some are too painful to tell straight, some are magical and others are poorly made, some might be the honest truth, and some are beautiful but hard to remember. A narrative is a slippery thing.
Kate McIntosh werkte met vijf schrijvers samen voor de tekst van haar nieuwe performance LOOSE PROMISE. Ze gaf alle schrijvers dezelfde narratieve ingrediënten om van te vertrekken, maar vroeg elke schrijver zijn eigen versie van het verhaal te schrijven. Het resultaat is een verzameling van mooie, moeilijke en meeslepende vertellingen. De verhalen zijn met elkaar verbonden door hun gemeenschappelijke oorsprong, maar gaan heel verschillende en verrassende richtingen uit. De overlappende vertellingen in LOOSE PROMISE creëren werelden die weerklinken in elkaar, maar toch ook niet samen kunnen bestaan. Ondertussen onderzoekt de performance, ontstaan door deze fascinatie van de complexiteit van verhalen, onze drang om ze te blijven maken en verteren...

Meer lezen

Op scène legt de solo performer deze vertellingen terug samen. Ze laat de gebeurtenissen die ze vertelt in haar lichaam verblijven en ze gebruikt beeld, bewegingen en objecten om fragmenten van de verhalen die ze vertelt tot leven te brengen. De verschillende versies en try-outs stapelen zich op op scène, al naargelang de verhalen zelf opeenhopen en balanceren in onwaarschijnlijke combinaties. In LOOSE PROMISE bestaat het werk zowel uit het vertellen van als het luisteren naar een verhaal - het aangename werk van woorden, en het creatieve werk om verschillende werelden te laten botsen en in elkaar te laten verstrikken.

Intussen vraagt McIntosh zich in deze vernieuwende performance af wat de verhalen die we hebben met ons doen, aangezien we ze in onze mond, onze gedachten, onze herinneringen binnenlaten.
De betrokken schrijvers zijn Tim Etchells, M. John Harrison, Deborah Levy, Richard Maxwell en Jo Randerson.

Side Effects

×

Side Effects

research

Bernard Van Eeghem & Dolores Bouckaert receive research grant from the Flemish Government

Bernard delves deeper into Fernando Pessoa's Ode Marítima by researching how this epic poem can be translated into (moving) images. During her research, Dolores invites fellow artists to encounter her and props from previous pieces, guided by Martha Nussbaum's acclaimed work The Fragility of Goodness: Luck and Ethics in Greek Tragedy and Philosophy.


Ondersteun je deze actie ook?

Handvest voor de podium­kunstenaar

Een solidariteitsverklaring van kunstenaars die afspreken niet langer on(der)betaald werk te aanvaarden bij publieke activiteiten die plaatsvinden in of voor organisaties met (een) medewerker(s) in vaste loondienst.
>>> handvest.org