• Foto

Merlin Spie : Le silence des danses

Le silence des danses bestaat uit drie performances getoond op drie verschillende plekken in de Kaaistudio’s.
Met Le silence des danses slaat Merlin Spie een nieuwe weg in. Zij verlaat het terrein van het pure beeldende. In haar performances wil zij de confrontatie aangaan met andere media: digitale beelden, soundscapes, tekst, dans, enz. Deze keuze leidt tot een andere werkorganisatie: ze impliceert immers samenwerking met kunstenaars actief op diverse terreinen. Bovendien was Merlin Spie tot nog toe de hoofd- en vaak enige performer in haar eigen werk.
In de eerste twee delen van Le silence des danses treedt zij op als regisseur-beeldhouwer van andere performers. In het derde deel is zij zelf aanwezig. Voor alles echter betekent deze nieuwe fase in haar werk een verdere stap in de zoektocht naar abstractie en puurheid én een overgang van stilstaande, bevroren, ademende beelden, naar bewegende beelden.

Le silence des danses is: de abstractie omarmen, de beweging haar gang laten gaan, zonder de intuïtie te verliezen.

Side Effects

×

Side Effects

Ondersteun je deze actie ook?

Handvest voor de podium­kunstenaar

Een solidariteitsverklaring van kunstenaars die afspreken niet langer on(der)betaald werk te aanvaarden bij publieke activiteiten die plaatsvinden in of voor organisaties met (een) medewerker(s) in vaste loondienst.
>>> handvest.org