• Foto

Merlin Spie : La petite musette, casquee

Een figuur zit in rust en stilte op een stoel. Het aangezicht zit tegen een masker, vastgemaakt in een cylindervormige tube vol peersiroop. Het is gericht naar de muur, ingekapseld. De performer ademt door duikequipment. De figuur en heel de omgeving is ingesmeerd met Luikse Peersiroop. De rug heeft een uitsparing in de vorm van een viool, op de arm staan Hand-Made, en er is een sigaret die constant brandt en wordt door de assistentie hernieuwd.
Musette: doedelzak/trekharmonika, gezelschapsdans, die als helend inwerkt op de mens (de activiteit en de cultivering van het gebeuren op zich). Zijn aanwezigheid brengt samenhorigheid en gezelschap. Kleine initiatieven, kleine gebaren die spontaan van de mens zijn ontstaan, worden ingebonden, verstard.
Het werk werd gemaakt als een derde luik, in een historisch context.

Side Effects

×

Side Effects

research

Bernard Van Eeghem & Dolores Bouckaert receive research grant from the Flemish Government

Bernard delves deeper into Fernando Pessoa's Ode Marítima by researching how this epic poem can be translated into (moving) images. During her research, Dolores invites fellow artists to encounter her and props from previous pieces, guided by Martha Nussbaum's acclaimed work The Fragility of Goodness: Luck and Ethics in Greek Tragedy and Philosophy.


Ondersteun je deze actie ook?

Handvest voor de podium­kunstenaar

Een solidariteitsverklaring van kunstenaars die afspreken niet langer on(der)betaald werk te aanvaarden bij publieke activiteiten die plaatsvinden in of voor organisaties met (een) medewerker(s) in vaste loondienst.
>>> handvest.org