• Foto
  • /
  • Video

Dolores Bouckaert : Galop (Biografie van een lichaam)

Gallop (Biography of a Body) vertelt de bizarre levensloop van een lichaam. Het is een chronisch ziek lichaam dat na veertig jaar een kantelpunt heeft bereikt en vaak een eigen leven lijkt te leiden. Dat faalt in dienen en wint in verzet.

Meer lezen

Dolores Bouckaert onderzoekt de complexe en ambigue relatie tussen haar lichaam en geest, waarbij een onstuitbaar verlangen tot bewegen vaak botst met de realiteit. Omringd door die andere protagonist van haar bestaan -het paard- verkent ze de interactie tussen zijn en haar lichaam. De twee zijn elkaars tegengestelden tot aan de complete inwisseling toe, wanneer de cadans van zijn galop samenvalt met het ritme van haar hartslag.

Side Effects

×

Side Effects

research

Bernard Van Eeghem & Dolores Bouckaert receive research grant from the Flemish Government

Bernard delves deeper into Fernando Pessoa's Ode Marítima by researching how this epic poem can be translated into (moving) images. During her research, Dolores invites fellow artists to encounter her and props from previous pieces, guided by Martha Nussbaum's acclaimed work The Fragility of Goodness: Luck and Ethics in Greek Tragedy and Philosophy.


Ondersteun je deze actie ook?

Handvest voor de podium­kunstenaar

Een solidariteitsverklaring van kunstenaars die afspreken niet langer on(der)betaald werk te aanvaarden bij publieke activiteiten die plaatsvinden in of voor organisaties met (een) medewerker(s) in vaste loondienst.
>>> handvest.org