• Foto
  • /
  • Video

Cassiel Gaube : Farmer Train Swirl - Étude

Wandelen zit diep in ons neuromotorisch systeem verankerd. Het is een van de meest fundamentele manieren waarop we ons verhouden tot de wereld. In Farmer Train Swirl - Étude wordt beweging ingezet als het empathische bindmiddel tussen het lichaam van de toeschouwer en dat van de performer.

Meer lezen

Het wandelen transformeert zich geleidelijk aan in complexe en muzikale voetpatronen, die de omvangrijke 'stap'-woordenschat van house dance zichtbaar maken. Vanuit de gedachte dat 'choreografie een onderhandeling is met de patronen die je lichaam denkt' (Jonathan Burrows), wil deze solo een choreografische ruimte openen waarin een van onze meest fundamentele lichamelijke vaardigheden in dialoog wordt gebracht met het rijke lexicon aan passen uit de house dance en via dit samenspel opnieuw wordt uitgevonden.

Side Effects

×

Side Effects

Ondersteun je deze actie ook?

Handvest voor de podium­kunstenaar

Een solidariteitsverklaring van kunstenaars die afspreken niet langer on(der)betaald werk te aanvaarden bij publieke activiteiten die plaatsvinden in of voor organisaties met (een) medewerker(s) in vaste loondienst.
>>> handvest.org