• Foto
  • /
  • Video

Kate Mcintosh : De-placed

Video Installatie
Tijdens een zomerbijeenkomst bedachten Kate McIntosh en Eva Meyer-Keller een spel. Zich verplaatsend door de stad, van binnen naar buiten, construeerden ze kleine installaties op locaties. Ze speelden een ping-pong van beelden met elkaar - elke actie daagde de ander uit tot een antwoord. Het resultaat is een verzameling van korte acties en onwaarschijnlijke installaties - een groeiend inventaris van de wereld die immer uitdijt door moedwillige 'verplaatsingen' van de dingen die er zich bevinden. Het project is eindeloos. Er zit een volharding en nieuwsgierigheid in deze catalogus van kleine destructies, vallen, decoraties, en reparaties - er is een interne logica die enkel kan gelezen worden als 'dingen op de verkeerde plaats zetten' en die toch voldoet aan een bepaalde nieuwsgierigheid, een aantal wensen, vooraleer snel over te gaan naar de volgende. De herschikkingen zijn subversieve, cryptische, en soms mysterieuze verhuizingen van banale materialen in dagelijks omgevingen. Elk beeld is een fragment in een vooruitgaande, groeiende wereldvisie, een praktisch onderzoek van wat-kan-naar-waar-gaan en wat er kan gebeuren als een 'object' een ander ontmoet.

This collaboration was the first stage of the FlashPoint project - a series of meetings in which Kate invites each time a different artist for a short collaboration.

Side Effects

×

Side Effects

research

Bernard Van Eeghem & Dolores Bouckaert receive research grant from the Flemish Government

Bernard delves deeper into Fernando Pessoa's Ode Marítima by researching how this epic poem can be translated into (moving) images. During her research, Dolores invites fellow artists to encounter her and props from previous pieces, guided by Martha Nussbaum's acclaimed work The Fragility of Goodness: Luck and Ethics in Greek Tragedy and Philosophy.


Ondersteun je deze actie ook?

Handvest voor de podium­kunstenaar

Een solidariteitsverklaring van kunstenaars die afspreken niet langer on(der)betaald werk te aanvaarden bij publieke activiteiten die plaatsvinden in of voor organisaties met (een) medewerker(s) in vaste loondienst.
>>> handvest.org