• Foto
  • /
  • Video

Vera Tussing & Esse Vanderbruggen: Both, Two

In Both, Two onderzoeken Tussing & Vanderbruggen het duet, de kleinste eenheid van samenheid. Het dansduet is een genre met een geschiedenis. In hun vertrouwdste vormen geven duetten de waaier aan vertelmogelijkheden weer die in een zekere culturele verbeeldingswereld weerklinken. In het bijzonder onthullen ze nuchtere houdingen m.b.t. wie beweegt, hoe en onder welke voorwaarden.

Meer lezen

Wanneer twee mensen samen dansen, wordt een hele constellatie van uitnodigingen, toestemmingen en verboden weergegeven. Both, Two nodigt de toeschouwer uit om met het hele lichaam in deze complexe, meer-dan-menselijke ecologie te springen: het werk vraagt ons niet alleen te kijken, maar ook te voelen. Kunnen we een duet horen? Hoe voelt het aan? Kostuums met een tastbare textuur, wervelende lucht- en klankstromen en een tactiel programmaboekje vullen de bewegingen van tastbaar vlezige lichamen aan. Het is een reis voor de proximale zintuigen, die op ongebruikelijke manieren het visuele en het auditieve doorkruist. Dit duet overstijgt in vele opzichten zijn stijlfiguur en doet ons halt houden bij wat het is om vandaag de dag met zijn tweeën samen te zijn.

Side Effects

×

Side Effects

research

Bernard Van Eeghem & Dolores Bouckaert receive research grant from the Flemish Government

Bernard delves deeper into Fernando Pessoa's Ode Marítima by researching how this epic poem can be translated into (moving) images. During her research, Dolores invites fellow artists to encounter her and props from previous pieces, guided by Martha Nussbaum's acclaimed work The Fragility of Goodness: Luck and Ethics in Greek Tragedy and Philosophy.


Ondersteun je deze actie ook?

Handvest voor de podium­kunstenaar

Een solidariteitsverklaring van kunstenaars die afspreken niet langer on(der)betaald werk te aanvaarden bij publieke activiteiten die plaatsvinden in of voor organisaties met (een) medewerker(s) in vaste loondienst.
>>> handvest.org