• Foto
  • /
  • Video

Pieter De Buysser & Hans Op de Beeck: Book Burning

De geschiedenis is verstopt. Er zijn geen omwentelingen meer. Wat daar nog aan toe te voegen? Een voorstelling over vergeten en vergeven, over kennis en raadsels en het tekort aan verhalen.

Meer lezen

Book Burning is een vertelling van een kat over een man die licht geeft terwijl zijn dochter de koffer induikt. Misschien is het een fabel. Waarschijnlijk is het politiek, zelfs utopisch theater. Niet omdat het doorweekt is van de bedoelingen en de programma’s, maar omdat het inzet op de magische middelen van de taal en de radicale verbeelding. Book Burning is niet wat het is, maar wat het kan worden: een voorstel voor het begin van een nieuwe wereld.

"Toegankelijk, geniaal, en in feite belangrijk in het hedendaagse denken, deze voorstelling moet je gewoon zien!" Laure Dasinière (FR)
“Een ode aan het kritische denken, aan de wetenschap, de humor en de kunst van het vertellen.” Cobra (BE)
“Het verbond tussen politiek en poëzie wordt eenvoudigweg magisch” Le Temps (CH)
“Weldadige onzekerheidskunst. Het ware artistieke verzet. Een droom van een voorstelling, die de sfinx benadert die tot in het oneindige de vraag terugspeelt: wat moet ik doen? Etcetera (BE)

Side Effects

×

Side Effects

Ondersteun je deze actie ook?

Handvest voor de podium­kunstenaar

Een solidariteitsverklaring van kunstenaars die afspreken niet langer on(der)betaald werk te aanvaarden bij publieke activiteiten die plaatsvinden in of voor organisaties met (een) medewerker(s) in vaste loondienst.
>>> handvest.org