About

Hiros is een productie- en managementbureau voor individuele kunstenaars uit verschillende disciplines. Wij bieden ondersteuning op maat voor elke kunstenaar en elk project, van preproductie, productie, administratie, communicatie en financieel beheer tot tourneemanagement en postproductie.

Hiros wil steeds nieuwe vormen van ondersteuning en projectbegeleiding ontwikkelen die aangepast zijn aan de behoeftes van individuele kunstenaars. Wij begeleiden per project of op langere termijn. Spreiding en zichtbaarheid zijn voor ons cruciaal.

Hiros is echter geen agent of impresario. Verkoop maakt altijd deel uit van een grotere doelstelling om het artistieke parcours van een kunstenaar te ontwikkelen en de zichtbaarheid van een artistieke praktijk te vergroten.

Hiros is een samenwerkingsverband tussen managementbureaus Margarita Production en Mokum.
Samen gaan we verder om een professionele ondersteuning te bieden aan onafhankelijke kunstenaars en artistieke projecten.

< The name Hiros derives from the bird genus Hirundo, latin for swallow. In many cultures swallows represent the notion of freedom being migration birds. They move in v-shapes, continually creating new formations. Hiros is shaped by it's artists and their manifold work. As an organization we are in constant evolution, developing new forms of support responding to the artists needs. The colors red and blue are reminiscent of Mokum and Margarita Production, a continuation of the journey in a new format. >

Services

Trajectory

In de traject-pool richt Hiros zich op een duurzame lange termijn begeleiding van het parcours en de ontwikkeling van het oeuvre van de individuele kunstenaar. De ondersteuning van de artistieke ontwikkeling overstijgt een projectmatige begeleiding. In wederzijdse dialoog proberen we de artistieke aspiraties en doelstellingen van de kunstenaar vorm te geven en een werkkader te ontwikkelen dat beantwoordt aan zijn/haar artistieke noden.

Research

Onderzoek, artistieke ontwikkeling en reflectie zijn onlosmakelijk verbonden met een bloeiende, gefundeerde en vernieuwende artistieke praktijk.
We begeleiden onderzoek op administratief, zakelijk en productioneel vlak. Hiros wil daarnaast in samenwerking met de kunstenaars en betrokken partners nadenken over een gepaste ontsluiting of presentatie van de onderzoeksresultaten.

Project

Het gaat hier om een ondersteuning voor de duur van een project, waarbij we een professionele omkadering bieden op gebied van administratie, zakelijke leiding, productie, communicatie, spreiding en tourmanagement. De opvolging kan van begin tot eind zijn, of gedeeltelijk.

Admin

Hiros biedt administratieve ondersteuning en advies aan kunstenaars en projecten. Het gaat hier bijvoorbeeld om de uitwerking en het beheer van projectbudgetten, de administratie van projectmiddelen, hulp bij het oprichten van een rechtspersoon, ….

Side Effects

×

Side Effects

research

Bernard Van Eeghem & Dolores Bouckaert receive research grant from the Flemish Government

Bernard delves deeper into Fernando Pessoa's Ode Marítima by researching how this epic poem can be translated into (moving) images. During her research, Dolores invites fellow artists to encounter her and props from previous pieces, guided by Martha Nussbaum's acclaimed work The Fragility of Goodness: Luck and Ethics in Greek Tragedy and Philosophy.


Ondersteun je deze actie ook?

Handvest voor de podium­kunstenaar

Een solidariteitsverklaring van kunstenaars die afspreken niet langer on(der)betaald werk te aanvaarden bij publieke activiteiten die plaatsvinden in of voor organisaties met (een) medewerker(s) in vaste loondienst.
>>> handvest.org