About

Hiros is een productie- en managementbureau voor individuele kunstenaars uit verschillende disciplines. Wij bieden ondersteuning op maat voor elke kunstenaar en elk project, van preproductie, productie, administratie, communicatie en financieel beheer tot tourneemanagement en postproductie.

Hiros wil steeds nieuwe vormen van ondersteuning en projectbegeleiding ontwikkelen die aangepast zijn aan de behoeftes van individuele kunstenaars. Wij begeleiden per project of op langere termijn. Spreiding en zichtbaarheid zijn voor ons cruciaal.

Hiros is echter geen agent of impresario. Verkoop maakt altijd deel uit van een grotere doelstelling om het artistieke parcours van een kunstenaar te ontwikkelen en de zichtbaarheid van een artistieke praktijk te vergroten.

Hiros is een samenwerkingsverband tussen managementbureaus Margarita Production en Mokum.
Samen gaan we verder om een professionele ondersteuning te bieden aan onafhankelijke kunstenaars en artistieke projecten.

< The name Hiros derives from the bird genus Hirundo, latin for swallow. In many cultures swallows represent the notion of freedom being migration birds. They move in v-shapes, continually creating new formations. Hiros is shaped by it's artists and their manifold work. As an organization we are in constant evolution, developing new forms of support responding to the artists needs. The colors red and blue are reminiscent of Mokum and Margarita Production, a continuation of the journey in a new format. >

Services

Trajectory

In de traject-pool richt Hiros zich op een duurzame lange termijn begeleiding van het parcours en de ontwikkeling van het oeuvre van de individuele kunstenaar. De ondersteuning van de artistieke ontwikkeling overstijgt een projectmatige begeleiding. In wederzijdse dialoog proberen we de artistieke aspiraties en doelstellingen van de kunstenaar vorm te geven en een werkkader te ontwikkelen dat beantwoordt aan zijn/haar artistieke noden.

Research

Onderzoek, artistieke ontwikkeling en reflectie zijn onlosmakelijk verbonden met een bloeiende, gefundeerde en vernieuwende artistieke praktijk.
We begeleiden onderzoek op administratief, zakelijk en productioneel vlak. Hiros wil daarnaast in samenwerking met de kunstenaars en betrokken partners nadenken over een gepaste ontsluiting of presentatie van de onderzoeksresultaten.

Project

Het gaat hier om een ondersteuning voor de duur van een project, waarbij we een professionele omkadering bieden op gebied van administratie, zakelijke leiding, productie, communicatie, spreiding en tourmanagement. De opvolging kan van begin tot eind zijn, of gedeeltelijk.

Admin

Hiros biedt administratieve ondersteuning en advies aan kunstenaars en projecten. Het gaat hier bijvoorbeeld om de uitwerking en het beheer van projectbudgetten, de administratie van projectmiddelen, hulp bij het oprichten van een rechtspersoon, ….

Side Effects

×

Side Effects

Ondersteun je deze actie ook?

Handvest voor de podium­kunstenaar

Een solidariteitsverklaring van kunstenaars die afspreken niet langer on(der)betaald werk te aanvaarden bij publieke activiteiten die plaatsvinden in of voor organisaties met (een) medewerker(s) in vaste loondienst.
>>> handvest.org

TOURNEE

In Koor! Myriam Van imschoot

muziektheater

Voor dit muziektheaterproject werken performance-kunstenares Myriam Van Imschoot en Willem de Wolf, acteur en auteur bij Cie. De Koe, samen met niet-geoefende zangers – theaterstudenten van KASK Gent en dertien amateur acteurs. Uitgangspunt voor IN KOOR! zijn de repetities van een koor, eindeloos oefenend om tot eenstemmigheid en welluidendheid te komen.
Voor meer info + speellijst zie: campo.

CONCERT

Christina Vantzou / Dj Maurice Ravel , Moana

Zondag 14 mei, om 12u in Netwerk-Aalst

De Amerikaanse componiste Christina Vantzou woont al jaren in Brussel, waar ze actief is als videomaakster en grafisch ontwerpster. Op muzikaal vlak is ze vooral bekend van het audiovisuele duo The Dead Texan. Sindsdien maakte ze voor Kranky drie solo albums vol orkestrale ambient muziek. Instrumentale elektro-akoestische muziek, bevrucht door klassieke en minimalistiscshe tradities, zie het werk van Jóhan Jóhansson, Ólafur Arnalds of Dustin O'Halloran. Haar albums worden ondersteund door dromerige kortfilms. Meer info en tickets.