Vincent Dunoyer

Vincent Dunoyer (Neilly-sur-Seine, 1962) startte zijn carrière in 1989 als danser bij Wim Vandekeybus. Van 1990 tot 1996 maakte hij deel uit van Anne Teresa De Keersmaekers gezelschap Rosas. In 1997/98 toerde hij internationaal met 3 solos for Vincent, drie solo’s voor hem gechoreografeerd door The Wooster Group, Steve Paxton en Anne Teresa De Keersmaeker. Sinds 1998 werkt Vincent Dunoyer als freelance danser (voor o.a. Rosas, Raimund Hoghe,...) en choreograaf. Hij creëerde etude #31 (1999) samen met fotografe Mirjam Devriendt, Vanity (1999) waarvoor hij the Mouson Award van het Mousonturm kunstencentrum in Frankfurt ontving, The Princess Project (2001), Solos for Others (2003), Cadavre Exquis (2005), Sister (2007), een duet met Anne Teresa De Keersmaeker en Encore (2009), een reconstructie van zijn repertoire als danser. In 2010 kreeg zijn interesse in beeldende kunsten vorm in het project Performance of a Portrait, een samenwerking met de schilder Lucas Devriendt in het Broelmuseum te Kortrijk. Het portret diende daarna als canvas voor Pairforming, een weergave van dansen, videos en schetsen. Pairforming werd gepresenteerd op het Performatik festival in 2011 in het Kaaitheater, Brussel. Vincent Dunoyer is daarnaast ook mentor en geeft workshops bij a.pass (advanced performance and scenography studies in Antwerpen) en het Inter-Universitair Centrum voor Dans in Berlijn (november 2011).

Side Effects

×

Side Effects

research

Bernard Van Eeghem & Dolores Bouckaert receive research grant from the Flemish Government

Bernard delves deeper into Fernando Pessoa's Ode Marítima by researching how this epic poem can be translated into (moving) images. During her research, Dolores invites fellow artists to encounter her and props from previous pieces, guided by Martha Nussbaum's acclaimed work The Fragility of Goodness: Luck and Ethics in Greek Tragedy and Philosophy.


Ondersteun je deze actie ook?

Handvest voor de podium­kunstenaar

Een solidariteitsverklaring van kunstenaars die afspreken niet langer on(der)betaald werk te aanvaarden bij publieke activiteiten die plaatsvinden in of voor organisaties met (een) medewerker(s) in vaste loondienst.
>>> handvest.org