Simon siegmann

woont en werkt in Brussel.

De Franse scenograaf en beeldend kunstenaar Simon Siegmann studeerde grafische vormgeving aan het Ecole de Recherche Graphique (ERG) in Brussel. Hij werkt samen met podiumkunstenaars als Pierre Droulers, Michèle Anne De Mey, David Zambrano, Thierry Smith en Thomas Hauert. In 2005 is Simon Siegmann te gast op het Kunstenfestivaldesarts met Agora, tegelijk installatie, voorstellingsruimte en stedelijk meubilair. Dit jaar vroeg het festival hem de publieksruimtes van het Kaaitheater te transformeren tot epicentrum van het festival. Assiscouchédebout, zo luidde zijn antwoord. Een gedurfde scenografie / installatie die peilt naar de invloed van architectuur en ruimtelijkheid op het gedrag van de mens.

Side Effects

×

Side Effects

research

Bernard Van Eeghem & Dolores Bouckaert receive research grant from the Flemish Government

Bernard delves deeper into Fernando Pessoa's Ode Marítima by researching how this epic poem can be translated into (moving) images. During her research, Dolores invites fellow artists to encounter her and props from previous pieces, guided by Martha Nussbaum's acclaimed work The Fragility of Goodness: Luck and Ethics in Greek Tragedy and Philosophy.


Ondersteun je deze actie ook?

Handvest voor de podium­kunstenaar

Een solidariteitsverklaring van kunstenaars die afspreken niet langer on(der)betaald werk te aanvaarden bij publieke activiteiten die plaatsvinden in of voor organisaties met (een) medewerker(s) in vaste loondienst.
>>> handvest.org