© Anna Hein

Simon Mayer / Kopf hoch

°1984, Oostenrijk

Simon Mayer studeerde aan de Balletschule der Wiener Staatsoper en bij P.A.R.T.S. in Brussel, en was lid van het Wiener Staatsballet. In 2009 richtte hij de muziekband Rising Halfmoon op, als zanger, gitarist en songwriter. Als danser/choreograaf en muzikant was hij betrokken bij producties van Anne Teresa de Keersmaeker/Rosas (The Song), Wim Vandekeybus (Frisking) en Zita Swoon. In 2014 bracht Simon Mayer zijn muziekalbum Monkeymind uit waarna SunBengSitting, Sons of Sissy en Oh Magic volgden in 2018.
Als choreograaf heeft hij solo's, duetten en groepvoorstellingen gemaakt die internationaal opgevoerd zijn (O feather of lead; Dancing with the Sound Hobbyist (Zita Swoon); Monkeymind; SunBengSitting; Oh Magic; Sons of Sissy). Simon was Artist in Residence bij Théâtre de L'L (Brussel) en is artistiek directeur van het festival SPIEL, dat hij samen met zijn broers en de vereniging Spiel opgericht heeft. Simon doceert hedendaagse dans, volksdans, traditionele dans en stemtechnieken (ImPulsTanz Wien, Steirischer Herbst, e.a.) en is gastdocent aan de Music and Arts University Vienna. In Wenen richtte hij het gezelschap Kopf Hoch op. In 2017 ontving hij de prijs voor Outstanding Artist van de Austrian Federal Chancellery en de Annerkennungspreis des Lande Oberösterreich in 2018.

www.simonmayer.at

Side Effects

×

Side Effects

research

Bernard Van Eeghem & Dolores Bouckaert receive research grant from the Flemish Government

Bernard delves deeper into Fernando Pessoa's Ode Marítima by researching how this epic poem can be translated into (moving) images. During her research, Dolores invites fellow artists to encounter her and props from previous pieces, guided by Martha Nussbaum's acclaimed work The Fragility of Goodness: Luck and Ethics in Greek Tragedy and Philosophy.


Ondersteun je deze actie ook?

Handvest voor de podium­kunstenaar

Een solidariteitsverklaring van kunstenaars die afspreken niet langer on(der)betaald werk te aanvaarden bij publieke activiteiten die plaatsvinden in of voor organisaties met (een) medewerker(s) in vaste loondienst.
>>> handvest.org