Sanja Mitrović

Woont in Brussel en werkt in Nederland, België en Frankrijk.

Sanja Mitrović is een in Servië geboren theatermaakster en performer die vooral in Nederland, België en Frankrijk werkt. Ze is oprichtster en artistiek leider van Stand Up Tall Productions. De laatste jaren kreeg Mitrović veel bewondering voor een aantal van haar werken die documentaire en gefictionaliseerde scenario's vermengen en die vaak gebaseerd zijn op persoonlijke getuigenissen van de performers. Met haar werk creëert ze een ontmoetingsruimte tussen verschillende culturen en talen en geraakt ze steeds meer geïnteresseerd in de verhouding tussen waarheid en fictie in een theatercontext.

Tussen 2011 en 2013 werkte Mitrović regelmatig in opdracht van internationale theaters en festivals. Twee jaar geleden regisseerde Mitrović een performance voor Guimarães 2012, Culturele Hoofdstad van Europa. In 2012 creëerde ze op uitnodiging van het Weense Tanzquartier een live Skype-performance en in 2013 ging haar laatste productie SPEAK! in première tijdens het Kunstenfestivaldesarts in Brussel. Samen met het theater La Comédie de Reims en het Reims Scènes d'Europe Festival werkte Mitrović aan haar meeste recente productie Do You Still Love Me? die in 2015 in première ging.

Side Effects

×

Side Effects

research

Bernard Van Eeghem & Dolores Bouckaert receive research grant from the Flemish Government

Bernard delves deeper into Fernando Pessoa's Ode Marítima by researching how this epic poem can be translated into (moving) images. During her research, Dolores invites fellow artists to encounter her and props from previous pieces, guided by Martha Nussbaum's acclaimed work The Fragility of Goodness: Luck and Ethics in Greek Tragedy and Philosophy.


Ondersteun je deze actie ook?

Handvest voor de podium­kunstenaar

Een solidariteitsverklaring van kunstenaars die afspreken niet langer on(der)betaald werk te aanvaarden bij publieke activiteiten die plaatsvinden in of voor organisaties met (een) medewerker(s) in vaste loondienst.
>>> handvest.org