Merlin Spie

° 1969, woont en werkt in Willebroek.

Merlin werkt als een multidisciplinair kunstenaar sinds 1994. Haar zoektocht naar het kleinste element van emotie of stof in de afgelopen 18 jaar leidde naar live performances en installaties gericht op het lichaam.
Als een visuele coach voor theater / dans producties en voor Live performances geeft Merlin workshops en werkt samen met universiteiten, hogescholen en instellingen voor hoger onderwijs in Antwerpen en Brussel (bijv. Universiteit van Antwerpen / Postgraduaat (2011), Sint-Lukas Brussel (2010 ), Hoger Instituut voor Dans in Antwerpen (2009), Hoger Instituut voor Schone Kunsten in Gent (2007). Merlin specialiseerde zich tevens in Grafische Vormgeving.

Project in 2016: LIVE ArtPerformance "Holding the Frame together" - Verbeke Foundation

Side Effects

×

Side Effects

Ondersteun je deze actie ook?

Handvest voor de podium­kunstenaar

Een solidariteitsverklaring van kunstenaars die afspreken niet langer on(der)betaald werk te aanvaarden bij publieke activiteiten die plaatsvinden in of voor organisaties met (een) medewerker(s) in vaste loondienst.
>>> handvest.org

TOURNEE

In Koor! Myriam Van imschoot

muziektheater

Voor dit muziektheaterproject werken performance-kunstenares Myriam Van Imschoot en Willem de Wolf, acteur en auteur bij Cie. De Koe, samen met niet-geoefende zangers – theaterstudenten van KASK Gent en dertien amateur acteurs. Uitgangspunt voor IN KOOR! zijn de repetities van een koor, eindeloos oefenend om tot eenstemmigheid en welluidendheid te komen.
Voor meer info + speellijst zie: campo.

CONCERT

Christina Vantzou / Dj Maurice Ravel , Moana

Zondag 14 mei, om 12u in Netwerk-Aalst

De Amerikaanse componiste Christina Vantzou woont al jaren in Brussel, waar ze actief is als videomaakster en grafisch ontwerpster. Op muzikaal vlak is ze vooral bekend van het audiovisuele duo The Dead Texan. Sindsdien maakte ze voor Kranky drie solo albums vol orkestrale ambient muziek. Instrumentale elektro-akoestische muziek, bevrucht door klassieke en minimalistiscshe tradities, zie het werk van Jóhan Jóhansson, Ólafur Arnalds of Dustin O'Halloran. Haar albums worden ondersteund door dromerige kortfilms. Meer info en tickets.