© Luc Depreitere

Manon Santkin

°1982, woont en werkt in Brussel en Stockholm

Binnen de podiumkunsten is Manon Santkin actief als danseres, choreografe, artistiek raadgeefster, procesassistente en schrijfster. In 2004 studeerde ze af van P.A.R.T.S. en recent beëindigde ze een Master in New Performative Practices aan Doch, deel van de University of the Arts in Stockholm.
Ze heeft samengewerkt met choreografen Mette Ingvartsen, Salva Sanchis, Xavier Leroy, Sidney Leoni, Eleanor Bauer, Cecilia Lisa Eliceche, Daniel Linehan, Leslie Mannès en Fabrice Samyn.
Samen met geluidskunstenaar Peter Lenaerts en designer Nicolas Couturier maakt ze ook eigen projecten. Manon neemt geregeld deel aan de productieprocessen van andere kunstenaars als mentor, adviseur of dramaturge, waarbij haar rol als buitenstander verandert in die van een facilitator van samenwerkingsprocessen. In haar huidig werk herbekijkt Manon de notie van 'interpretatie' in termen van een ecologie van gewoonten, zelforganisatie en interactiviteit.

Side Effects

×

Side Effects

research

Bernard Van Eeghem & Dolores Bouckaert receive research grant from the Flemish Government

Bernard delves deeper into Fernando Pessoa's Ode Marítima by researching how this epic poem can be translated into (moving) images. During her research, Dolores invites fellow artists to encounter her and props from previous pieces, guided by Martha Nussbaum's acclaimed work The Fragility of Goodness: Luck and Ethics in Greek Tragedy and Philosophy.


Ondersteun je deze actie ook?

Handvest voor de podium­kunstenaar

Een solidariteitsverklaring van kunstenaars die afspreken niet langer on(der)betaald werk te aanvaarden bij publieke activiteiten die plaatsvinden in of voor organisaties met (een) medewerker(s) in vaste loondienst.
>>> handvest.org