Laurent Liefooghe

° 1973, Waregem, 1973
is sinds 1998 actief als architect. Eerst bij het architectenbureau ‘b.d.p.’, later bij ‘Xavier De Geyter’ architecten (XDGA). Parallel hiermee ontwikkelde hij een eigenzinnig en exploratief werk dat de grenzen tussen architectuur, beeldende kunst en performance aftast.
In 2004-2005 studeerde hij theorie aan de Jan van Eyck academie in Maastricht en sinds 2008 geeft hij les aan de vakgroep architectuur & stedenbouw van de Universiteit Gent. In 2010 richt Laurent Liefooghe samen met de Zwitserse architect Christophe Antipas ‘LLAC architects’ op. LLAC staat voor een architectuur die in de eerste plaats bepaald wordt door wat ze doet eerder dan door wat ze toont.

Zijn werk werd getoond op de meest uiteenlopende plaatsen: ViewMaster, een performance / installatie was te zien in theaters als de Vooruit (Gent), de Singel (Antwerpen) en het Theatre Nowy (Warsaw). Het kortverhaal Bordesquare werd gepubliceerd in de gids van het Roemeense paviljoen tijdens de Biënnale van Venetië, en Multiplication werd getoond in de galerij Netwerk Aalst.

Zijn meest recente installatie, de WoonMachine, ontstond in opdracht van Z33 (Hasselt) als onderdeel van de tentoonstelling “Design by Performance”. In 2010 ontwikkelde Laurent Liefooghe samen met Sanja Mitrovic een performance, Daydream House, die plaatsvindt in de Woonmachine. Deze performance ging in première tijdens het Festival aan de Werf (Utrecht) in mei 2011.

www.liefooghe.be

Side Effects

×

Side Effects

research

Bernard Van Eeghem & Dolores Bouckaert receive research grant from the Flemish Government

Bernard delves deeper into Fernando Pessoa's Ode Marítima by researching how this epic poem can be translated into (moving) images. During her research, Dolores invites fellow artists to encounter her and props from previous pieces, guided by Martha Nussbaum's acclaimed work The Fragility of Goodness: Luck and Ethics in Greek Tragedy and Philosophy.


Ondersteun je deze actie ook?

Handvest voor de podium­kunstenaar

Een solidariteitsverklaring van kunstenaars die afspreken niet langer on(der)betaald werk te aanvaarden bij publieke activiteiten die plaatsvinden in of voor organisaties met (een) medewerker(s) in vaste loondienst.
>>> handvest.org