J.Bailie & C.Ragg

Componiste Joanna Bailie (Londen, 1973) leeft sinds 2001 in Brussel. Haar muziek werd op verschillende festivals zoals de Biënnale van Venetië en het Huddersfield Contemporary Music Festival opgevoerd door ensembles als Musikfabrik, het Nieuw Ensemble, het orkest De Volharding en de London Sinfonietta. Haar muziek word regelmatig op BBC Radio 3 uitgezonden. Vanaf 2003 is zij de co-artistiek directeur van Plus-Minus, een 'anglo-belgische' contemporaine muziekgroep.
Over de voorbije jaren ging zij meer en meer samenwerkingsprojecten over de grenzen van haar discipline aan. In mei 2006 verzorgde zij de muziek voor het Quantum Quintet van choreograaf Brice Leroux op het KunstenFESTIVALdesArt.
Joanna Bailie is door het SPOR 2010 festival in Denemarken als curator uitgenodigd en zal daar haar programma Music+ voorstellen.

Scenograaf Christoph Ragg (Rheinhausen, 1970) woont en werkt sinds 2003 in Brussel. Na een vaste aanstelling in de Deutsche Oper am Rhein (Düsseldorf) als assistent scenograaf, werkte hij op freelance basis als scenograaf met verschillende choreografen en theatermakers, zoals Ivo van Hove, A.T. de Keersmaeker, Kirsten Debrock en Claudio Bernardo.
Hij was drie jaar lang de huisscenograaf van de multidisciplinaire werkplaats 'Nadine'.
Daarnaast richtte hij met Heike Langsdorf en Christophe Meierhans in 2002 het collectief 'C&H' op, een groep die zich voornamelijk toelegt op conceptuele performances.

Joanna’s achtergrond in hedendaagse klassieke muziek biedt haar een doortastend inzicht in de manier waarop een stuk zich ontvouwt, zowel op structureel als dramaturgisch vlak. Christoph’s werk als scenograaf stelt hem in staat om een sterke visuele verbeeldingskracht te vertalen naar beleefbare ruimtes.

Ze leggen zich samen toe op de exploratie van de relaties tussen klank/tijd en beeld/ruimte. Ze blijven zichzelf de vraag stellen of deze elementen van elkaar gescheiden kunnen worden, separaat verder ontwikkelt en vervolgens met een gelijke status gepresenteerd kunnen worden. De samenwerking in C.O. Journeys biedt hen de gelegenheid om de mogelijkheden en grenzen van dit multidisciplinaire werk verder te onderzoeken.

www.tsee-und-asch.ch
www.joannabailie.com

Side Effects

×

Side Effects

research

Bernard Van Eeghem & Dolores Bouckaert receive research grant from the Flemish Government

Bernard delves deeper into Fernando Pessoa's Ode Marítima by researching how this epic poem can be translated into (moving) images. During her research, Dolores invites fellow artists to encounter her and props from previous pieces, guided by Martha Nussbaum's acclaimed work The Fragility of Goodness: Luck and Ethics in Greek Tragedy and Philosophy.


Ondersteun je deze actie ook?

Handvest voor de podium­kunstenaar

Een solidariteitsverklaring van kunstenaars die afspreken niet langer on(der)betaald werk te aanvaarden bij publieke activiteiten die plaatsvinden in of voor organisaties met (een) medewerker(s) in vaste loondienst.
>>> handvest.org