Hans Bryssinck

woont en werkt in Brussel

Hans Bryssinck studeerde af aan het KASK in Gent met een voorstelling die te zien was op het T:mefestival 2000. Hij behaalde zijn postgraduaat aan DasArts in Amsterdam. Sindsdien vaart hij met zijn werk een dubbele koers. Enerzijds creëerde hij verschillende theatrale solo projecten. Anderzijds gaat hij steeds nieuwe samenwerkingen aan met o.a. Diederik Peeters, Danai Anesiadou, Dolores Bouckaert, Werner Hirsch, Christoph Hefti... met wie hij projecten realiseerden die gaan van performance en theaterprojecten tot video en (video)installaties. Verder werkt hij als dramaturg, performer en vormgever voor wisselende gezelschappen en is hij als gastdocent verbonden aan het KASK.

Side Effects

×

Side Effects

research

Bernard Van Eeghem & Dolores Bouckaert receive research grant from the Flemish Government

Bernard delves deeper into Fernando Pessoa's Ode Marítima by researching how this epic poem can be translated into (moving) images. During her research, Dolores invites fellow artists to encounter her and props from previous pieces, guided by Martha Nussbaum's acclaimed work The Fragility of Goodness: Luck and Ethics in Greek Tragedy and Philosophy.


Ondersteun je deze actie ook?

Handvest voor de podium­kunstenaar

Een solidariteitsverklaring van kunstenaars die afspreken niet langer on(der)betaald werk te aanvaarden bij publieke activiteiten die plaatsvinden in of voor organisaties met (een) medewerker(s) in vaste loondienst.
>>> handvest.org