Fabrice Samyn

°1981, geboren in België, woont en werkt in Brussel

Fabrice Samyn werkt aan een oeuvre dat gekenmerkt wordt door diversiteit, zowel op het vlak van de vorm (schilderkunst, fotografie, beeldhouwwerken, installaties,...) als op het vlak van de thema's die behandeld worden. Hij werkt rond thema's zoals tijd en licht, de problematiek van afbeelding in onze huidige samenleving, het overbruggen van de kloof tussen idolatrie en iconoclasme of alle andere dualiteiten.

Hij laat zich zowel inspireren door verschillende conceptuele tradities en beeldtradities als door spirituele tradities (westerse en oosterse) om ons idee van tijd te bevragen.

In zijn beeldend werk ontplooit zich ook een eerder performatief en participatief aspect. Hiros ondersteunt hem hierbij in de ontwikkeling en de spreiding van vijf Breath Pieces in A Breath Cycle.

Voor zijn beeldend werk wordt Fabrice Samyn vertegenwoordigd door twee galeries: Meessen De Clercq (Brussel) en Sies + Höke (Düsseldorf).

www.fabricesamyn.com

Side Effects

×

Side Effects

research

Bernard Van Eeghem & Dolores Bouckaert receive research grant from the Flemish Government

Bernard delves deeper into Fernando Pessoa's Ode Marítima by researching how this epic poem can be translated into (moving) images. During her research, Dolores invites fellow artists to encounter her and props from previous pieces, guided by Martha Nussbaum's acclaimed work The Fragility of Goodness: Luck and Ethics in Greek Tragedy and Philosophy.


Ondersteun je deze actie ook?

Handvest voor de podium­kunstenaar

Een solidariteitsverklaring van kunstenaars die afspreken niet langer on(der)betaald werk te aanvaarden bij publieke activiteiten die plaatsvinden in of voor organisaties met (een) medewerker(s) in vaste loondienst.
>>> handvest.org