Fabrice Samyn

°1981, geboren in België, woont en werkt in Brussel

Fabrice Samyn werkt aan een oeuvre dat gekenmerkt wordt door diversiteit, zowel op het vlak van de vorm (schilderkunst, fotografie, beeldhouwwerken, installaties,...) als op het vlak van de thema's die behandeld worden. Hij werkt rond thema's zoals tijd en licht, de problematiek van afbeelding in onze huidige samenleving, het overbruggen van de kloof tussen idolatrie en iconoclasme of alle andere dualiteiten.

Hij laat zich zowel inspireren door verschillende conceptuele tradities en beeldtradities als door spirituele tradities (westerse en oosterse) om ons idee van tijd te bevragen.

In zijn beeldend werk ontplooit zich ook een eerder performatief en participatief aspect. Hiros ondersteunt hem hierbij in de ontwikkeling en de spreiding van vijf Breath Pieces in A Breath Cycle.

Voor zijn beeldend werk wordt Fabrice Samyn vertegenwoordigd door twee galeries: Meessen De Clercq (Brussel) en Sies + Höke (Düsseldorf).

www.fabricesamyn.com

Side Effects

×

Side Effects

Ondersteun je deze actie ook?

Handvest voor de podium­kunstenaar

Een solidariteitsverklaring van kunstenaars die afspreken niet langer on(der)betaald werk te aanvaarden bij publieke activiteiten die plaatsvinden in of voor organisaties met (een) medewerker(s) in vaste loondienst.
>>> handvest.org