Einat Tuchman

Einat Tuchman maakte als danseres deel uit van verschillende gezelschappen waaronder Les Ballets C.de la B., Victoria en Needcompany.

Sinds 2001 richt ze zich voornamelijk op haar eigen werk. In 2001 creëerde ze samen met Lisi Estaras onder de vleugels van Victoria "Bartime", een performance die ook echt in een bar gespeeld wordt. In 2003 ging haar solo "Turn off the light" in première en in 2005 creëerde ze "For getting", een duet met Kosi Hidama. In "Oh Boy" (2005) onderzocht Einat Tuchman samen met 4 mannelijke dansers het gegeven team building. In 2006 creëerde ze "Normosis" en in 2008 ging de nieuwe performance "I died a hundred times" in première.

Einat Tuchman is begeesterd door het onderzoek naar dans als resultaat van gewone, vertrouwde handelingen en bewegingen uit het dagelijkse leven. Ze focust zich voornamelijk op thema’s als het menselijke gedrag, communicatie in al zijn facetten en die dingen die net onder de oppervlakte van de realiteit liggen.

Side Effects

×

Side Effects

Ondersteun je deze actie ook?

Handvest voor de podium­kunstenaar

Een solidariteitsverklaring van kunstenaars die afspreken niet langer on(der)betaald werk te aanvaarden bij publieke activiteiten die plaatsvinden in of voor organisaties met (een) medewerker(s) in vaste loondienst.
>>> handvest.org