Delgado Fuchs

Nadine Fuchs ° 1974, woont en werkt in Zwitserland
Marco Delagdo ° 1968, woont en werkt in Zwitserland

Nadine werd geboren in Bern en studeerde klassieke en hedendaagse dans aan de Anne Woolliams School en aan de SBBS (Schweizerische Ballettberufsschule) in Zurich. Vervolgens voltooide ze haar opleiding aan l’Atelier Rudra Béjart in Lausanne. Marco, van Spaanse afkomst, bracht zijn jeugd door in een volkswijk in Brussel. Op twintigjarige leeftijd start hij zijn carrière als danser in het Koninklijk Conservatorium van Brussel.

Tijdens hun carrière kruisen hun wegen zich en in maart 2002 besluiten de twee om samen het collectief Delgado Fuchs op te richten, in Berne. Het is het begin van een reeks persoonlijke creaties. Het duo is open en transversaal in de keuze van hun tools (fotografie, video, theater) en invloeden (mode, beeldende kunst). Ze kiezen voor creaties die het lichaam en de beweging herdenken in een kader dat het veld van ‚de dans’ overschrijdt. Semi-serieus en semi-triviaal, spelen hun voorstellingen met het register van de dubbelzinnigheid. Terwijl ze continu voorstellen herformuleren en perspectieven variëren, onthult Delgado Fuchs de vluchtige en veranderlijke aard van identiteit, onderworpen aan verschillende manieren van zijn.

www.delgadofuchs.com

Side Effects

×

Side Effects

Ondersteun je deze actie ook?

Handvest voor de podium­kunstenaar

Een solidariteitsverklaring van kunstenaars die afspreken niet langer on(der)betaald werk te aanvaarden bij publieke activiteiten die plaatsvinden in of voor organisaties met (een) medewerker(s) in vaste loondienst.
>>> handvest.org