© Eadweard Muybridge

Cassiel Gaube

°1994, Belgium, woont en werkt in Brussel en Parijs.

Cassiel Gaube is een danser en choreograaf die in 2016 afstudeerde aan de Performing Arts, Research and Training Studios (P.A.R.T.S.) in Brussel. Als performer werkte hij samen met choreograaf Benjamin Vandewalle voor zijn creaties Walking the Line en Framing the Circle, en met beeldend kunstenaar Fabrice Samyn en choreografe Manon Santkin voor de voorstelling A Breath Cycle. In 2017 kreeg hij de Belgische VOCATIO-beurs waarmee hij zijn eigen werk als choreograaf kan ontwikkelen.

De laatste 2,5 jaar legde Cassiel zich toe op het leren en beoefenen van house dance in the levendige club scenes van Parijs en New York. Momenteel maakt hij creaties op het snijvlak tussen hedendaagse dans, hiphop en clubbing. Hij ziet zijn creaties als het resultaat van een gevoelig heen en weer bewegen door dit veerkrachtige ecosysteem van praktijken, van experimenteren met de erin aanwezige vormen en van het verbeelden van nieuwe vormen.

Cassiel Gaube creëerde de solo Farmer Train Swirl - Étude, een belichaamd en subjectief onderzoek in het gebied van house dance. Het stuk ging in première tijdens het End of Winter Festival in het Kunstencentrum BUDA (Kortrijk) in februari 2019 en is sindsdien getoond geweest in zowel theaters en musea als clubs. He werkt momenteel aan een samenwerking met Brussels/Berlijns platenlabel Ensemble.

In 2019 is hij artist-in-residence bij La Ménagerie de Verre in Parijs. In deze context zal hij de voorstelling Trails & Grooves maken, dat de zoektocht die in de solo is begonnen, zal verlengen en uitbreiden. Trails & Grooves zal in première gaan tijdens het festival Les Inaccoutumés, in La Ménagerie de Verre in november 2019.

Als docent wordt Cassiel Gaube regelmatig uitgenodigd om professionele trainingen en workshops te geven in dansstudio's zoals DansCentrumJette, La Raffinerie, P.A.R.T.S. SummerSchool in Brussel en La Ménagerie de Verre in Parijs.

Side Effects

×

Side Effects

Ondersteun je deze actie ook?

Handvest voor de podium­kunstenaar

Een solidariteitsverklaring van kunstenaars die afspreken niet langer on(der)betaald werk te aanvaarden bij publieke activiteiten die plaatsvinden in of voor organisaties met (een) medewerker(s) in vaste loondienst.
>>> handvest.org