© Eadweard Muybridge

Cassiel Gaube

°1994, Belgium, woont en werkt in Brussel en Parijs.

Cassiel Gaube is een danser en choreograaf die in 2016 afstudeerde aan de Performing Arts, Research and Training Studios (P.A.R.T.S.) in Brussel. Als performer werkte hij samen met choreograaf Benjamin Vandewalle voor zijn creaties Walking the Line en Framing the Circle, en met beeldend kunstenaar Fabrice Samyn en choreografe Manon Santkin voor de voorstelling A Breath Cycle. In 2017 kreeg hij de Belgische VOCATIO-beurs waarmee hij zijn eigen werk als choreograaf kan ontwikkelen.

De laatste 3 jaar legde Cassiel zich toe op het leren en beoefenen van house dance in de levendige club scenes van Parijs en New York. Momenteel maakt hij creaties op het snijvlak tussen hedendaagse dans, hiphop en clubbing. Hij ziet zijn creaties als het resultaat van een gevoelig heen en weer bewegen door dit veerkrachtige ecosysteem van praktijken, van experimenteren met de erin aanwezige vormen en van het verbeelden van nieuwe vormen.

Cassiel Gaube creëerde de solo Farmer Train Swirl - Étude, een belichaamd en subjectief onderzoek in het gebied van house dance. Het stuk ging in première tijdens het End of Winter Festival in het Kunstencentrum BUDA (Kortrijk) in februari 2019 en is sindsdien getoond geweest in zowel theaters en musea als clubs. Hij werkt momenteel aan een samenwerking met Brussels/Berlijns platenlabel Ensemble.

In 2019 is hij artist-in-residence bij La Ménagerie de Verre in Parijs. Momenteel creëert hij de nieuwe voorstelling Soirée d'études, dat de zoektocht die in de solo is begonnen, zal verlengen en uitbreiden.

Als docent wordt Cassiel Gaube regelmatig uitgenodigd om professionele trainingen en workshops te geven in dansstudio's zoals DansCentrumJette, La Raffinerie, P.A.R.T.S. SummerSchool in Brussel en La Ménagerie de Verre in Parijs.

Side Effects

×

Side Effects

research

Bernard Van Eeghem & Dolores Bouckaert receive research grant from the Flemish Government

Bernard delves deeper into Fernando Pessoa's Ode Marítima by researching how this epic poem can be translated into (moving) images. During her research, Dolores invites fellow artists to encounter her and props from previous pieces, guided by Martha Nussbaum's acclaimed work The Fragility of Goodness: Luck and Ethics in Greek Tragedy and Philosophy.


Ondersteun je deze actie ook?

Handvest voor de podium­kunstenaar

Een solidariteitsverklaring van kunstenaars die afspreken niet langer on(der)betaald werk te aanvaarden bij publieke activiteiten die plaatsvinden in of voor organisaties met (een) medewerker(s) in vaste loondienst.
>>> handvest.org