Bernard Van Eeghem

°1953, Comines, woont en werkt in Brussel.

Bernard studeerde architectuur in Gent en kunstgeschiedenis in Brussel. De Bloedprocessie in Brugge, waar hij als kind opgroeide, maakte op hem een onuitwisbare indruk. Het voedde zijn verlangen, niet zozeer naar het grote totaalspektakel maar naar de integratie van de verschillende kunsten. Het ideaal van het gesamtkunstwerk maar dan alleen of met weinig mensen. Bernard Van Eeghem schrijft teksten, ontwerpt affiches en decors, acteert, zingt en performt, maakt theater en tentoonstellingen. Hij gaf les in hedendaagse schilderkunst, doceerde aan het Lemmensinstituut, was gastdocent aan het RITS, jurylid van het TheaterFestival en mentor voor jonge artiesten op Theater aan Zee.

Bernard Van Eeghem werkte mee aan veel en zeer diverse producties van soms erg uiteenlopende groepen maar ontwikkelde zich recent tot een zelfstandig theatermaker. In 2004 werd 'One Hand Waving Free' geselecteerd voor het TheaterFestival in Gent en Amsterdam. De laatste jaren maakte hij opmerkelijke voorstellingen met Catherine Graindorge, Manah Depauw, Katja Dreyer, Dolores Bouckaert en Nele Vereecken. In opdracht van Campo Gent schreef hij een boekje 'Kant'. Zijn voorstelling 'Sanglier' werd door de Franstalige theatercritici genomineerd als beste voorstelling voor de 'prix de la critique 2012'.


Bernard heeft een imposant palmares. Hier vindt u zijn nieuwe creaties terug en de voorstellingen die nog in verkoop zitten of touren. In ons archief vindt u zijn ouder werk terug, geproduceerd door Hiros: 'IF', 'Caucasus', 'Cognac', 'Why-o-me?', 'Kayak' en 'How do you like my landscape'.

www.bernardvaneeghem.be

Side Effects

×

Side Effects

Ondersteun je deze actie ook?

Handvest voor de podium­kunstenaar

Een solidariteitsverklaring van kunstenaars die afspreken niet langer on(der)betaald werk te aanvaarden bij publieke activiteiten die plaatsvinden in of voor organisaties met (een) medewerker(s) in vaste loondienst.
>>> handvest.org