Ayelen Parolin

°1976, woont en werkt in Brussel.

Ayelen Parolin werd geboren in Argentinië. Ze studeerde aan de Nationale Dansschool en El Taller de Danza Contemporanea del Teatro General San Martin. In Argentinië danste ze met onafhankelijke danstheatergezelschappen. In 1998 behaalde ze de eerste prijs op de Biennale de Arte Joven van Mar del Plata met haar choreografie El Grito die ze uitwerkte als afstudeerproject. Nog hetzelfde jaar creëerde ze Marta. In 1999 werkte ze als danseres voor de Argentijnse televisie. In 2000 vestigde ze zich in Brussel. In 2002 volgde ze in Montpellier de opleiding e.x.e.r.c.e onder leiding van Mathilde Monnier. Ze werkte met kunstenaars als Jean-François Peyret, Mathilde Monnier, Mauro Paccagnella, Manon Oligny, Alexandra Bachzetsis en Mossoux-Bonté.

www.ayelenparolin.com

Side Effects

×

Side Effects

research

Bernard Van Eeghem & Dolores Bouckaert receive research grant from the Flemish Government

Bernard delves deeper into Fernando Pessoa's Ode Marítima by researching how this epic poem can be translated into (moving) images. During her research, Dolores invites fellow artists to encounter her and props from previous pieces, guided by Martha Nussbaum's acclaimed work The Fragility of Goodness: Luck and Ethics in Greek Tragedy and Philosophy.


Ondersteun je deze actie ook?

Handvest voor de podium­kunstenaar

Een solidariteitsverklaring van kunstenaars die afspreken niet langer on(der)betaald werk te aanvaarden bij publieke activiteiten die plaatsvinden in of voor organisaties met (een) medewerker(s) in vaste loondienst.
>>> handvest.org