Anna Rispoli

Geboren in Italië, woont en werkt in Brussel.

Het solowerk van Anna Rispoli focust op het onverwachte gebruik van gedeelde ruimten via een participatorische praktijk. Ze stelt de conceptuele mogelijkheden en esthetische opties tussen openbare en private ruimten in vraag. Met ZimmerFrei, het collectief uit Bologna dat ze mee opgericht heeft, maakt ze visuele en geluidsinstallaties die echte en imaginaire omgevingen onderzoeken waar het mentale en het fysieke samenkomen in een persoonlijk verhaal.

Side Effects

×

Side Effects

research

Bernard Van Eeghem & Dolores Bouckaert receive research grant from the Flemish Government

Bernard delves deeper into Fernando Pessoa's Ode Marítima by researching how this epic poem can be translated into (moving) images. During her research, Dolores invites fellow artists to encounter her and props from previous pieces, guided by Martha Nussbaum's acclaimed work The Fragility of Goodness: Luck and Ethics in Greek Tragedy and Philosophy.


Ondersteun je deze actie ook?

Handvest voor de podium­kunstenaar

Een solidariteitsverklaring van kunstenaars die afspreken niet langer on(der)betaald werk te aanvaarden bij publieke activiteiten die plaatsvinden in of voor organisaties met (een) medewerker(s) in vaste loondienst.
>>> handvest.org