Bernard Van Eeghem

°1953, Comines, woont en werkt in Brussel.

Bernard studeerde architectuur in Gent en kunstgeschiedenis in Brussel. De Bloedprocessie in Brugge, waar hij als kind opgroeide, maakte op hem een onuitwisbare indruk. Het voedde zijn verlangen, niet zozeer naar het grote totaalspektakel maar naar de integratie van de verschillende kunsten. Het ideaal van het gesamtkunstwerk maar dan alleen of met weinig mensen. Bernard Van Eeghem schrijft teksten, ontwerpt affiches en decors, acteert, zingt en performt, maakt theater en tentoonstellingen. Hij gaf les in hedendaagse schilderkunst, doceerde aan het Lemmensinstituut, was gastdocent aan het RITS, jurylid van het Theaterfestival en mentor voor jonge artiesten op Theater aan Zee.

Bernard Van Eeghem werkte mee aan veel en zeer diverse producties van soms erg uiteenlopende groepen maar ontwikkelde zich recent tot een zelfstandig theatermaker. De laatste jaren maakte hij opmerkelijke voorstellingen met Catherine Graindorge, Manah Depauw, Katja Dreyer, Dolores Bouckaert en Nele Vereecken. In opdracht van Campo Gent schreef hij een boekje 'Kant'. Zijn voorstelling 'Sanglier' werd door de Franstalige theatercritici genomineerd als beste voorstelling voor de 'prix de la critique 2012'.

Bernard heeft een imposant palmares. Hier vindt u zijn nieuwe creaties terug en de voorstellingen die nog in verkoop zitten of touren. In ons archief vindt u zijn ouder werk terug, geproduceerd door Hiros: 'IF', 'Caucasus', 'Cognac', 'Why-o-me?', 'Kayak' en 'How do you like my landscape'.

Side Effects

×

Side Effects

Ondersteun je deze actie ook?

Handvest voor de podium­kunstenaar

Een solidariteitsverklaring van kunstenaars die afspreken niet langer on(der)betaald werk te aanvaarden bij publieke activiteiten die plaatsvinden in of voor organisaties met (een) medewerker(s) in vaste loondienst.
>>> handvest.org

TOURNEE

In Koor! Myriam Van imschoot

muziektheater

Voor dit muziektheaterproject werken performance-kunstenares Myriam Van Imschoot en Willem de Wolf, acteur en auteur bij Cie. De Koe, samen met niet-geoefende zangers – theaterstudenten van KASK Gent en dertien amateur acteurs. Uitgangspunt voor IN KOOR! zijn de repetities van een koor, eindeloos oefenend om tot eenstemmigheid en welluidendheid te komen.
Voor meer info + speellijst zie: campo.

CONCERT

Christina Vantzou / Dj Maurice Ravel , Moana

Zondag 14 mei, om 12u in Netwerk-Aalst

De Amerikaanse componiste Christina Vantzou woont al jaren in Brussel, waar ze actief is als videomaakster en grafisch ontwerpster. Op muzikaal vlak is ze vooral bekend van het audiovisuele duo The Dead Texan. Sindsdien maakte ze voor Kranky drie solo albums vol orkestrale ambient muziek. Instrumentale elektro-akoestische muziek, bevrucht door klassieke en minimalistiscshe tradities, zie het werk van Jóhan Jóhansson, Ólafur Arnalds of Dustin O'Halloran. Haar albums worden ondersteund door dromerige kortfilms. Meer info en tickets.